Over Inoxal

Specialisatie in inox sinds 1990

Onze bedrijfsnaam zegt het zelf: wij specialiseren ons volledig in inox of roestvrij staal. Sinds de opstart in 1990 focussen we ons op opdrachten uit de voedingssector en de horeca.

De eerste jaren

Inoxal gaat van start in 1990. De eerste jaren richten we ons vooral op eenvoudig maatwerk in standaardafmetingen en -uitvoeringen. Alle tafels, muurrekken, kasten.. voor professionele keukens worden manueel gemaakt in onze metaalatelier.

Technische ontwerpen in 3D

Dankzij gerichte investeringen in software starten we met het uitwerken van onze ontwerpen in 3D CAD-tekeningen. Dit vormt de basis van onze latere full-service waarbij we basisschetsen en grondplannen verwerken tot gedetailleerde productietekeningen in 3D. De aandacht groeit voor onze toegevoegde waarde in de ontwerpfase.

Computergestuurd lasersnijden en plooien

In 2011 zetten we de stap naar CAM, wat staat voor Computer Aided Manufacturing. Sindsdien gebeurt het lasersnijden en plooiwerk volledig computergestuurd. Deze investering vergroot onze nauwkeurigheid en de mogelijkheden voor maatwerk. Het laswerk en de assemblage gebeurt door een team van ervaren vakmensen.

Inoxal in beeld

Wij specialiseren ons volledig in inox of roestvast staal.